Lelőtt egy szíriai harci gépet az Iszlám Állam

Első ízben fordult elő a kalifátus júniusi kikiáltása óta, hogy az Iszlám Állam légvédelmi fegyverek használatával sikeresen lelőtt egy szíriai harci repülőgépet, írja a Reuters. A brit Szíriai Megfigyelőközpont az Emberi Jogokért (Syrian Observatory fur Human Rights) nevű szervezet öt légitámadásról számolt be Rakka – az Iszlám Állam központja – közelében kedden.

A szervezet vezetője, Rami Abdulrahman az Iszlám Államhoz közeli forrásokra hivatkozva megerősítette, hogy a harci gépet valóban lelőtték. A gép Damaszkusztól 400 kilométerre északkeletre ért földet.

A szír légierő már Moszul júniusi elfoglalása óta légitámadásokat hajt végre az Iszlám Állam által ellenőrzött területeken Rakka, illetve Der al-Zor tartomány környékén, azonban ez az első alkalom, hogy a militáns csoport sikeresen likvidálni tudott egy ellenséges harci gépet. 

Káply Mátyás

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »