Ismét tüntettek a diákok a venéz kormány ellen

A BBC Mundo szerint huszonnégy embert, többségében diákokat vettek őrizetbe a venezuelai fővárosban rendezett demonstráció után.

Az év eleji tüntetéssorozat összesen 42 halottat, 600 sérültet és több mint 3300 letartóztatottat eredményezett. Hét hónappal később a kormányellenes tüntetések újrakezdődtek az országban. A demonstráció okai a csődközeli helyzet, az egekbe szökő infláció és a gazdasági bizonytalanság.

Nicolás Maduro elnök az idei demonstrációkat puccskísérletnek tekinti, az egekbe szökő inflációt pedig a februári tiltakozások következményeként értékeli.

Henrique Capriles ellenzéki vezető szerint a tüntetésekkel a demonstrálók az elnök kezére játszanak, ugyanis a tiltakozások megerősítik a kormányt.

A Venezuelai Nemzetgyűlés elnöke, Diosdado Cabello csütörtökön megerősítette, az ellenzéki csoportok a hétfői tanévkezdés után újra akarják kezdeni az erőszakos tüntetéseket az országban.  

Gumhert Dóra

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »