Ferenc pápa súlyos beteg, 2-3 éve lehet hátra

Ferenc pápa úton hazafelé dél-koreai látogatásából arról beszélt az újságíróknak, hogy súlyos betegség esetén, ha már nem tudná teljesíteni feladatait, XVI. Benedekhez hasonlóan ő is távozna. Elismerte, egészségügyi problémái vannak.

A lemondás lehetséges, még akkor is, ha ez „egyes teológusoknak nem is tetszik” – mondta az AFP hírügynökség szerint Ferenc pápa dél-koreai útját követően.

“XVI. Benedek megnyitotta az ajtót” – nyilatkozta a 77 éves pápa, utalva ezzel elődje, Joseph Ratzinger lemondására, amelyet gyengülő egyészségügyi állapotával indokolt. A pápa hozzátette, hogy ha egyszer elődjéhez hasonlóan ő sem érez majd elég erőt magában az Egyház vezetéséhez, ugyanezt teszi.

A pápának az őt kísérő újságírókat kétszer is sikerült meglepnie: első alkalommal akkor, mikor a saját haláláról beszélt nekik. Második alkalommal pedig, amikor elismerte, hogy súlyos egészségügyi problémái vannak: neurózisa kezelést igényel.

„Két-három év és távozom az Atya házába” – mondta az újságíróknak a repülőgép fedélzetén.

A pápa az iraki helyzetről is említést tett: „ilyen igazságtalan agresszió esetén csak azt tudom mondani, hogy jogos a támadó megállítása. Nem azt mondom, hogy bombázni kell vagy háborút viselni” – tette hozzá.

Bumm.sk

Friss hírek

Kinek ajánlott a hajbeültetés? (x)

A kopaszodás nem visszafordítható folyamat, így a hajbeültetés bizonyul az egyetlen hatékony megoldásnak a problémára megszüntetésére. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy alkalmasak vagyunk-e egyáltalán a beavatkozásra, illetve hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnünk. 

Read More »