Fico újfent kritizálta a szankciókat

A fasizmus áldozatainak emlékére megrendezett találkozón Fico nem mulasztotta el, hogy ismételten kritizálja az EU gazdasági szankcióit Oroszországgal szemben.

A fasiszta rezsim több falut is kiégetett a második világháború ideje alatt. A Generációk Találkozója (Stretnutie generácií) megnevezésű rendezvényt Kallóson (Kalište, Besztercebányai járás) tartották meg. A fasizmus áldozatainak emléket állító eseményre hivatalos volt a miniszterelnök, aki beszédében kitért az Oroszországot sújtó gazdasági szankciók helytelenségére is.

„Nem örülök annak a feszültségnek, amelynek manapság szemtanúi lehetünk. Úgy gondolom, hogy az ukrán válság másképpen is megoldható, mint értelmetlen szankciók bevezetésével, amelyek kárt tesznek bennünk.  Már Európa maga is arról beszél, hogy a büntető rendelkezések milyen mértékben károsították az Európai Unió, valamint az egész térség gazdaságát. Ezért kérdem, kinek felel ez meg, mire volt ez jó?” – mondta beszédében Robert Fico. Reményét fejezte ki, hogy mielőbb sikerül megegyezést találni, s az egész válság partneri együttműködés és kölcsönös megértés kialakulásához vezet majd.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek