Az MPSZ elhibázott lépésnek tartja a megszorításokat

A Magyar Polgári Szövetség elhibázott lépésnek tartja a tervezett gazdasági megszorításokat, hangsúlyozta Rácz Szabó László, a párt elnöke mai zentai sajtótájékoztatóján, ahol kifejtette, pártja a decentralizációban látja a nehéz gazdasági helyzet megoldásának a kulcsát.

– A Magyar Polgári Szövetség azt mondja, hogy a gazdasági megszorítások sehova se fognak vezetni, azaz vezetnek majd, az elszegényedés felé, az emberek tönkretétele felé. A Magyar Polgári Szövetség azt mondja, hogy jó lenne, ha a kormány felvállalná azt, ami a feladata, amit vállalt, jó lenne, ha a hatalom gyakorlásán kívül felvállalná annak az ódiumát is, hogy rendbe tegye a gazdaságot, márpedig azt így nem lehet rendbe tenni, soha, sehol a világon nem történt meg, hogy ez működött volna – hangsúlyozta Rácz Szabó László, a Magyar Polgári Szövetség elnöke. – A Magyar Polgári Szövetség szerint inkább el kellene végezni a decentralizációt, vissza kellene adni az embereknek a hitet abba, hogy érdemes befektetni, elsősorban a saját gazdaságunkat kellene erősíteni, és nem az európai uniós követelményeknek mindenáron megfelelni, mert az nagyon sok embert tönkre fog tenni, pontosan úgy, mint ezek a megszorítások, amelyeknek következtében nagyon sok ember fog utcára kerülni. Mi azt mondjuk, hogy inkább ki kellene engedni egy kicsit a hatalmat a kézből, nem ennyire görcsösen ragaszkodni hozzá, többek között a VMSZ-nek se, amely része a hatalomnak, éppen ezért vállalnia kell a felelősséget, ha már ennyire akarta a hatalmat – tette hozzá az MPSZ elnöke, aki szerint a tervezett megszorítások a lakosság további elszegényedéséhez vezetnek majd, ami tovább növelheti az elvándorlás mértékét is.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »