Szlovákiában is lecsaptak az áfacsaló cukormaffiára

A rendőrség és a Pénzügyi Felügyelet (FS SR) Bűnügyi Hivatala 19,5 millió eurós áfacsalást leplezett le, a gyanúsítottak cukorkereskedők.

František Imrecze, az FS elnöke elmondta, a cukor az egyik leggyakoribb azon termékek sorából, amellyel áfacsalásokat szoktak elkövetni. A cukor élelmiszeripari szempontból nem volt ártalmas. Egy része forgalomba is került Magyarországon és Szlovákiában.  Két külön ügyben folyik eljárás. Az egyik esetben négy személy ellen folyik eljárás. Esetükben 18,6 millió eurós az okozott kár. Ebből 13,1 millió euró a be nem fizetett adó, illetve visszaigényeltek 5,5 millió eurót is, amelyből 3,4 milliót nem fizettek ki.  A másik csoportban 11 személy van, ők 811 ezer eurónyi áfát igényeltek vissza, ebből 630 ezer nem volt kifizetve. A rendőrök tíz városban tartottak összesen 17 házkutatást.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »