Fontos az országnak az EU-támogatás

Az Európai Unió kohéziós politikájának fontosságára mutatott rá Robert Fico kedden Budapesten a visegrádi együttműködés egy éven át tartó magyar elnökségét lezáró konferencián.

A kohéziós politika létfontosságú az EU tagállamainak, e források felhasználásának eredményét látja a leginkább a lakosság – jelentette ki Robert Fico, akinek országa júliustól átveszi a V4 elnökségét.

A V4-ek miniszterelnökei, valamint José Manuel Barroso európai bizottsági elnök és Johannes Hahn regionális biztos részvételével rendezett tanácskozáson Fico kiemelte, hogy a visegrádi országokban – Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon és Szlovákiában – a közpénzekből megvalósuló beruházások 60-80 százalékánál elsősorban az európai uniós alapok jelentik a fedezetet, Szlovákia esetében 80 százalék ez az arány.

Szorgalmazta, hogy az Európai Bizottság vizsgálja meg, miként csökkenthetők a forráslehívásokhoz kapcsolódó adminisztrációs terhek, és kezeljék rugalmasabban a lehívási határidőket.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »