Kínos magyarázkodásra kényszerült a honvédelmi miniszter

Kínos magyarázkodásra kényszerült Martin Glváč védelmi miniszter. A tárcavezető a múlt héten azt találta mondani, hogy ő maga a kötelező sorkatonai szolgálat szurkolója.

A sajtóban ezt követően találgatások jelentek meg arról, hogy a kormány a kötelező sorkatonai szolgálat visszaállítását tervezi. Ez 2006. január 1-jével megszűnt Szlovákiában, a hadsereget a NATO elvárásainak megfelelően csak hivatásosok alkotják. Martina Balleková, a védelmi tárca szóvivője ma úgy fogalmazott, a miniszter csak a magánvéleményét közölte. Ugyanakkor emlékeztetett, az általános védelmi kötelezettség továbbra is érvényben van, azt sosem törölték el.  Robert Fico kormányfő sem tudta, honnan került elő a sorkatonaság gondolata. „Elutasítom azt a gondolatot. A visszalépésnek semmilyen logikája nincs. Másrészt vannak országok, ahol létezik az önkéntes szolgálat intézménye” – mondta a miniszterelnök.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »