Nem hiányzik majd az ellenzéknek az államfő

A leköszönő államfő, Ivan Gašparovič szerdán beszédet tartott a parlamentben. Az ellenzéket nem hatották meg a szavai.

Ľudovít Kaník, az SDKÚ képviselője úgy nyilatkozott, hogy Gašparovič a kommunizmus egyik utolsó maradványa. „Minduntalan 25-30 év távlatából nézi a jelen történéseit, ami nem visz sehova, pláne nem segíti az embereket.” – nyilatkozta Kaník. Az államfő beszédét terjengősnek és sekélyesnek tartja.

Simon Zsoltot, a Híd képviselőjét meglepte, hogy az államfő az igazságszolgáltatás állapotát kritizálta, amikor ő maga is felelős érte. „Felháborított az, ahogy az igazságszolgáltatásról beszélt. Nem egész 24 óra alatt kinevezte Harabint a Legfelsőbb Bíróság fejévé – legkevésbé sem helyénvaló a részéről az efféle kritika.” – mondta Simon. A beszédben azért szemernyi pozitívumot talált: az államfő nem keveredett bele a szövegbe.

Martin Fedor (SDKÚ) és Martin Poliačik (SaS) örülnek, hogy Gašparovič távozik. „Kötelességből meghallgattam a beszédét, de inkább az új államfő beszédét várom.” – jegyezte meg Fedor. Poliačik úgy gondolja, hogy a beszéd teljes mértékben tükrözte a felolvasója mentális állapotát. „A beszéd arról árulkodott, hogy alig van tudomása a valóságról. Az államfő nem érti, hogy hogyan gondolkodik és él a fiatalság.” – véli Poliačik. Gašparovič ráadásul elfelejtette megemlíteni, hogy ő maga gyártotta a problémákat. „Örülök, hogy Ivan Gašparovič elmegy.” – zárta szavait a képviselő.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »