A kormánypárt elégedett a távozó államfővel

A miniszterelnök szerint a leköszönő államfő büszkén és emelt fővel távozik hivatalából – tanácsaival továbbiakban is szolgálhatja majd az országot.

Fico reméli, hogy Gašparovičcsal továbbra is jó viszonyt fognak ápolni. „Kevés ilyen tapasztalt politikusa van Szlovákiának.” – véli a miniszterelnök. A kormány, valamint Pavol Paška házelnök is elbúcsúzott szerdán Gašparovičtól. Megköszönték az államfői minőségben eltöltött 10 éves tevékenységét is. „Nem titok, sőt, egyenesen előny volt az, hogy a három legmagasabb állami pozíciót betöltő személy között jó viszony állt fenn. Egyfajta stabilitás alakult ki ennek köszönhetően. Alapként szolgált sok, gyakran nehéz feladat és kihívás megoldásához.” – állítja Fico.

Gašparovič is örül annak, hogy együttműködhetett a Fico-kormánnyal. Szerinte Szlovákia nekik köszönhetően vészelte át a gazdasági krízis terhét. Úgy gondolja, hogy egy államfőnek a mindenkori kormány segítségére kell lennie, nem pedig az ellenzék táborát kell bővítenie.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »