Vasárnap távozik az államfő

Ivan Gašparovič a Rusnák-ügyről is beszélt egyik utolsó államfői szereplése során a köztelevízióban. Igaz, nem volt túlságosan bőbeszédű, de ami történt, az még szerinte sincs rendben.

Ivan Gašparovič még egy hétig tölti be az államfői tisztséget, vasárnap, június 15-én beiktatják hivatalába Andrej Kiska megválasztott államfőt. Gašparovič ma a közszolgálati Szlovák Rádió és Televízió vendége volt, ahol egyebek mellett a Rusnák-ügyről is beszélt. Dárius Rusnák egykori jégkorongjátékos, a Köztársasági Elnöki Hivatal közönségkapcsolati osztályának vezetője egy szórakozóhelyen vulgárisan szidalmazott két nőt, mert azok magyarul beszéltek. A nők védelmére kelő szlovák férfiakat bántalmazták. Gašparovič nem akart részletekbe menni azt illetően, hogyan fog eljárni Rusnákkal szemben. „De nem lesz kellemes” – mondta. A leköszönő államfő úgy véli, nincs jelentősége annak, hogy ezt a feladatot utódára, Andrej Kiskára bízza. Arra a kérdésre, hogy leváltja-e Rusnákot, azt válaszolta: meglátja. „Bízom benne, Dárius értelmes annyira, hogy maga is megérti, mi történt” – mondta Gašparovič, hozzátéve, hogy ez a fajta magatartás rá nem jellemző, és Rusnák is tudatosítja, hogy nehezen maradhatna meg tisztségében.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »