Elege lett a Walmart adományaiból New York-nak

A New York-i képviselőtanács levélben kérte a Walmart áruházláncot, hogy hagyja abba a helyi non-profit szervezeteknek az adománygyűjtést – jelenti a Reuters.

Korábban, a „Walmart-mentes New York-ért” civil csoporthoz tartozó 26 helyi képviselő írta alá azt a nyílt levelet, amiben kifejtik, hogy a vállalatot nem látják szívesen a városban. Az áruház mellett a hozzá tartozó szervezetnek, a Walton Családi Alapítványnak is elküldték tiltakozásukat, amitől a város iskolái eddig 16 millió dollárnyi támogatást kaptak. „A közösségek sokkal többet veszítenek, mint nyernek magukkal. Így ezennel felszólítjuk Önöket, hogy ne hozzák városunkba a veszélyes pénzüket” – olvasható a levélben. A levelet azután adták postára, hogy kérdéses cég bejelentette, további 3 millió dollár adományt folyósítanak New York-i non-profitoknak.

A kedvezményezettek közül az Éhezés Elleni Koalíció (Coalition Against Hunger) vezetője viszont máshogy látja a helyzetet: „Nem hiszem, hogy Amerikában van egy non-profit, vagy akár egy választott képviselő, aki feltétel nélkül egyetért minden adományozója szándékával” – nyilatkozta Joel Berg.

A kritikusok szerint a vállalat kihasználja, alulfizeti alkalmazottait, és tönkreteszi a helyi üzleteket az olcsó áruival. A levélre reagálva a cég szóvívője kijelentette, hogy jelenleg nincsenek terjeszkedési terveik a 8 milliós városba, és nem áll szándékukban leállítani a jó ügyek támogatását sem.

Varga-Tóth Tamás

Friss hírek