Találkozott a megtámadott magyarokkal az új államfő

Andrej Kiska délelőtt találkozott a vulgáris Dárius Rusnák támadásának áldozataival. Leendő államfőként többször is bocsánat kért az elnöki hivatal osztályvezetőjének viselkedéséért. 

„Ma találkoztam azokkal a fiatal nőkkel, akik az elnöki hivatal munkatársa részvételével lezajlott incidens célpontjai voltak, valamint azzal a két férfival, aki megvédte őket. Ittunk egy kávét, és kellemesen elbeszélgettünk. A fiatal hölgyeknek elmondtam, hogy nagyon sajnálom a történteket, a srácoknak pedig nagyrabecsülésemet fejeztem ki azért, hogy nem fordították el fejüket, nem tettek úgy, mintha semmit sem látnának, s megvédték a fiatal nőket. Ebben az esetben a fizikai fölénnyel szemben is. A két fiatal férfi megérdemli elismerésünket.”

Andrej Kiska találkozott azzal a két magyar nővel, akiket múlt hétfőn vulgárisan szidalmazott Ivan Gašparovič államfő  közönségszolgálati osztályának vezetője, Dárius Rusnák. Az osztályvezetőt az zavarta, hogy a nők anyanyelvükön, magyarul beszéltek, s azt ordította rájuk, hogy „kiba..tt magyarok”. Kiska a találkozóra a nőket védeni próbáló két szlovák fiatalembert is meghívta, akiket Rusnák barátjával együtt megvert, miután megkérték őt, csillapodjon le. Kiska az incidens szenvedő alanyait tegnap biztosította, hogy ezt az ügyet beiktatása után prioritásként fogja kezelni, s mindent megtesz annak érdekében, hogy az eset tisztázódjon.

„Az egész találkozó rendkívül kedves, nem formális hangulatban zajlott. Csak mi öten ültünk az asztalnál. Kiska úr nagyon kedves volt, mindegyikünktől megkérdezte, mivel foglalkozunk, mit csinálunk, s aztán persze az incidensre is kitértünk. Röviden elmeséltük neki a történteket” – mondta érdeklődésünkre a magyar nők egyike.

A leendő államfő a találkozón külön köszönetet mondott a két szlovák férfinak, amiért nem ijedtek meg és kiálltak a nők mellett, próbálták megvédeni őket. „Ami pedig rendkívül kedves gesztus volt tőle, hogy beszélgetésünk során háromszor is elnézést kért azért, ami történt, s hogy mindez egyáltalán előfordulhatott” – ecsetelte a találkozó részleteit az inzultált nő.

A találkozóról közös fotó készült, ezen saját kérésükre nem szerepelnek a megtámadott nők. A fotót Andrej Kiska Facebook-oldalára helyezte el.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »