Rabbikat gyanúsítottak meg emberrablással

A vádak szerint zsidó férfiakat kényszerítettek válásra.

Négy ortodox zsidó rabbit és egyikük fiát idéztek be New Jersey-ben a helyi hatóságok – áll a Reuters oldalán.

A vallási vezetők állítólag a 2009 és 2013 között zsidó férjeket raboltak el, és addig verték és kínozták őket sokkolóval, amíg el nem váltak feleségeiktől. Vallási törvények szerint az ortodox zsidó nők addig nem válhatnak el férjüktől, amíg az ehhez írásban nem járul hozzá. Valláskutatók szerint a rablások azokon a fériakat érintheti, akik a közös családi vagyonból többet akartak maguknak a váláskor. 

A rabbik egy FBI vizsgálat során buktak le, mikor FBi ügynökök akartak egy emberrablást megrendelni tőlük. Tarifaként 10 ezer dollárt kértek, és még további 60 ezret a kellett volna a verőembereknek kifizetni. Ha a gyanúsítottakat bűnösnek ítélik, akkor mindegyikükre életfogytiglani szabadságvesztés vár, és 250 ezer dollár kártérítést kell fizetniük áldozataiknak.

Varga-Tóth Tamás

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »