Marhaságokat beszél a köztársasági elnök?

Ki tehet az alacsony EP-választási részvételről? Ivan Gašparovič szerint a képviselők. Eduard Kukan szerint az elnök marhaságokat beszél, Flašíková Beňová is nekiment Gašparovičnak.

A választókkal csak addig beszélgetnek, amíg meg nem választják őket. Ezt gondolja a szlovák EP-képviselőkről Ivan Gašparovič. Az államfő tegnap utolsó hivatalos külföldi látogatásán Prágában járt, ahol Miloš Zeman cseh államfővel találkozott.

Az EP-képviselők legalább évente négyszer ellátogathatnának Szlovákiába, és négyszer megjelenhetnének a parlamentben is, hogy beszámoljanak a Szlovákiát érintő témákról, javasolja Gašparovič. Az EP-képviselők az év nagy részét Szlovákiában töltik, hiszen a brüsszeli parlament ritkábban ülésezik, mint a pozsonyi törvényhozás.

Eduard Kukan volt külügyminiszter, az SDKÚ EP-képviselője erre azt mondta, marhaságokat nem fog kommentálni. „Az elnök úr már nem lesz sokáig az elnöki hivatalban. Sokkal jobban tenné, ha a hátramaradó időben nem mondana semmit, csak hallgatna” – tette hozzá Kukan, akit a szombati választáson az SDKÚ listájának első helyére karikáztak fel a szavazók.

Az elnök 2009 óta egyszer sem találkozott az EP-képviselőkkel – figyelmeztet Monika Flašíková Beňová, a Smer képviselője. „Egy ilyen embernek semmiféle morális joga nincs ahhoz, hogy az európai parlamenti képviselők munkáját értékelje” – mondta Beňová, aki azt ajánlja az elnöknek, hogy nézze pl. az ő Facebook-oldalát, akkor megláthatja, hányszor találkozott a polgárokkal.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »