Végre találkozott a két államfő

És mégis! Azután, hogy Ivan Gašparovič az összes lehetséges és lehetetlen okot felsorolta, miért nem akarja fogadni Andrej Kiskát, mégiscsak tárgyalóasztalhoz ültek. 

Ivan Gašparovič lévő köztársasági elnök találkozott utódjával, Andrej Kiskával. A megbeszélésre Javorinában (Tatranská Javorina) került sor. A találkozóról az elnöki hivatal – legalábbis eddig – nem adott tájékoztatást, Kiska stábja informálta a sajtót, adta hírül a SITA hírügynökség.

„Néhány praktikus, az elnöki beiktatást és az átmeneti időszakot érintő témáról ejtettek szót” – áll a kurta sajtóhírben. Emellett szóba került Kiska első hivatalos, államfői programja is: június 16-án Budapesten a V4-es elnökök találkozóján vesz részt, melyre a német államfő is hivatalos.

Annak ellenére, hogy korábban Gašparovič egy sor okot felsorolt, miért nem tartja fontosnak a Kiskával való találkozót – szerinte erre nincs szükség, máshol sem szokás (ami nem igaz), e-mailben kérte őt a találkozóra, nem fejléces papíron stb. –, most elég sokáig elbeszélgettek. A sajtóhír szerint két órát tárgyalt egymással a két politikus.

Andrej Kiska beiktatására június 15-én vasárnap kerül sor, az aktust élőben közvetíti a közszolgálati tévé.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek