Selfie-stopot hirdetnek az amerikai egyetemek

Az intézmények korlátoznák a diplomaosztós selfie-t.

Bár az Oscar-díj átadót is megfertőzte a selfie-készítés, néhány amerikai egyetemeknek elege lett az amatőr művészeti ágból. A diplomaátadókon korlátozásokat vezetnek be a telefonos önfényképezésre – áll a Business Insider oldalán.

A Rhode Island-i Bryant Egyetem is azon főiskolák közé tartozik, akik idén a selfie-zés gyakorlatát próbálják visszaszorítani. Erre a tavalyi diplomaátadó adott ürügyet, mikor az iskola vezetőinek meghökkenésére az hallgatók a színpadon előkapták a telefonjukat és fotózni kezdték magukat oklevelükkel. Ezt, és az idén 758 végzős diák számát észben tartva, az egyetem az intézményi előírások betartására kérte a végzősöket az idei diplomaátadó ceremónián. „Nem szeretnénk, ha az esemény 3 és fél óránál tovább tartana” – nyilatkozta a selfie-stopról az egyetem sajtóreferense, Elizabeth O’Neil.

Múlt héten Tampában a Dél-Floridai Egyetem az oklevelek visszatartásával fenyegette a diákokat, ha selfie-ket készítenek a pódiumon. A Kent Egyetemen máshogy oldották meg a növekvő problémát: külön selfie-zónákat alakítottak, ahol a diákok megörökíthetik magukat a végzős öltözékben anélkül, hogy fennforgást okoznának a színpadon. „A szabályozás segíthet abban, hogy a diákok igazán át tudják élni a pillanatot” – mondta a Kent Egyetem szóvívője, Eric Mansfield.

„Az egész selfie-őrület elszabadult. Eszembe se jutna elővenni a telefonom, mikor épp átveszem a diplomám – mondta egy megkérdezett Colorado-i végzős egyetemista.

Varga-Tóth Tamás

Friss hírek