Értékelt a temerini polgármester

Újságírók jelenlétében értékelte a hivatalba lépése óta eltelt 35 napot Gusztony András Temerin község polgármestere.

A mai sajtótájékoztatón jelen volt a községi tanács néhány tagja is, a polgármester-helyettes, a képviselő-testület elnöke, illetve két közvállalat igazgatója, akik ugyancsak ismertették az eddigi tevékenységeket illetve célkitűzéseket.

Ezt követően négy helyszínre is ellátogattak, a központban lévő játszótérre, a rendőrség udvarában lévő központi térfigyelő rendszerhez, a 22-es lakónegyedben épülő sportpályához, valamint a Petőfi Sándor utca végén megtekintették a dűlőutak simítását szolgáló földgyalut.

A polgármester elmondása szerint a felújított központi játszótér mintájára még hét ilyen épül majd hamarosan. Folyamatban van a közbeszerzési eljárás, de két olyan helyre is kerül majd játszótér, ahol eddig még egyáltalán nem volt, például Temerinben a 18-as lakónegyedben. Mint elmondta, a magyar kormány támogatásának köszönhetően sikerült továbbépíteni a térfigyelő rendszert.

– Ebben a szakaszban több mint három millió dinárt költöttünk el az újabb 23 kamera felszerelésére. Nem titok, hogy magyar állami támogatásról van szó, és az sem titok, hogy ezekkel a kamerákkal levédtünk szinte minden magyar érdekeltségű intézményt. Ezzel a történet még nem fejeződött be, folyamatban van a közbeszerzés a tartománytól kapott több mint két millió dinár felhasználására és abból még 20-30 kamerát lehet majd felszerelni. A rendőrség udvarában elhelyeztük a konténert is, ahol a kamerák agya működik. Ott vannak a szoftverek, a monitorok, onnan lehet kísérni a történéseket – mondta újságíróknak a polgármester. Hozzátette, hogy szeretnék azt is elérni, hogy tartományi pályázaton megerősítsék ezeket a szoftvereket, olyan értelemben, hogy ellenőrizni lehessen a gépjárművek sebességét, illetve a jelzőlámpákon való áthaladást is.

A körút során megtekintették a 22-es lakónegyedben épülő sportpályát. Mint a polgármester megjegyezte, az első benyomás nem a legkedvezőbb. Az aszfaltozás két nappal ezelőtt történt, a munka minősége hagy maga után kívánnivalót,de időben észlelték a hibát, így lesz idő majd ezt kijavítani.

Egy földgyalu már hetek óta járja a falu dűlő utait, eddig mintegy 25 km-en ment át, a cél az, hogy összesen 200-300 km-en áthaladjon és, hogy az egész határban rendezett dűlőutak legyenek. Elhangzott egyebek között az is, hogy a következő egy – két hónapban 2 km aszfaltút épül majd,ezek zöme Szőregen, a fennmaradt rész viszont Temerinben, azokon a helyeken, ahol tavaly a sárlerázók épültek.

A községi képviselő testület elnöke ismertette az újságírókkal a következő, sorrendben 19. ülés időpontját. Április 24-én, jövő csütörtökön közel 50 napirendi pontot vitatnak majd meg a képviselők.

Vajma.info

Friss hírek