Assange apja Damaszkuszban a kormányerőknél

A WikiLeaks-alapító Julian Assange apja Damaszkuszban találkozott Bassár el-Aszad elnökkel – írta a The Australian című ausztrál napilap.

    John Shipton a legutóbbi ausztráliai szenátori választások alkalmából Assange által alapított WikiLeaks Párt küldöttségének tagjaként látogatott Damaszkuszba „a szíriai néppel való szolidaritás” jegyében.

    Aszaddal december 23-án találkoztak, a megbeszélés körülbelül egy órán át tartott – közölte a szíriai elnöki hivatal. A találkozóról a hivatalos szíriai hírügynökség több fotót tett közzé.

    Az ausztrál küldöttség Damaszkuszban találkozott Juhana Jazigi antióchiai ortodox pátriárkával és Váel el-Halki szíriai kormányfővel is.

    A WikiLeaks Párt országos titkára, Matt Watt közölte, hogy az Ausztráliában ellenségesen fogadott látogatás „az újjáépítés és a béke érdekében végzett misszió” volt.

    A WikiLeaks kiszivárogató portál, amelynek semmi köze a párthoz, azonnal elhatárolódott a látogatástól. A portált nem tájékoztatták, és nem is adta jóváhagyását – olvasható a WikiLeaks Twitter-oldalán.

    Szíriában 2011 márciusa óta dúl a békés elégedetlenségi mozgalomként indult, de a Bassár-rendszer megtorlása miatt polgárháborúba torkollott véres konfliktus, amely már több mint 130 ezer emberéletet követelt.

The Australian / MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »