Kereskedelmi ügyekről fog szólni az ukrán-orosz csúcs

December 17-én az ukrán delegáció Moszkvában alá fog írni egy megállapodást, melynek célja, hogy eltávolítsa az Oroszországgal való ellentéteket – jelentette ki Mikola Azarov  ukrán miniszterelnök.

„Keddre van kitűzve a moszkvai út időpontja. Elnöki szinten létre tudunk hozni egy megállapodást, mely az Oroszországgal való kereskedelmi ellentétek többségét megszünteti” – mondta a miniszterelnök.

Azarov elmondása szerint a megállapodás legfőképp a vámügyi és szabványosítási kérdésekben jelentkező ellentéteket törli el. Azarov megjegyezte, hogy hajóépítéssel, repülőgépgyártással és más nagy horderejű programokról is megegyezésre fognak jutni a találkozó során – írja a Tsn.ua internetes hírportál.

„Számadást adunk maguknak arról, hogy az orosz piac milyen fontos az ukrán gazdaság számára” – jegyezte meg, majd hozzá tette, hogy több álláspont is megfogalmazódott már az EU-val való tárgyalások során.

„Egy pillanatra sem fogunk megállani az Európai Unióval való tárgyalási folyamatban” – jelentette ki Azarov.

Kárpátinfo.net

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »