A kárpátaljai magyarok is Ukrajna európai integrációját akarják

Nyilatkozatban állt ki Ukrajna európai integrációja mellett a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ). A Kárpátalja című hetilapban megjelent dokumentumban a szervezet elítélte a rendőri erőszakot. A KMKSZ továbbra is támogatja Ukrajna nyugati irányú „civilizációs választását”.

Ennek a jelenlegi válsághelyzetben különös jelentősége van, hiszen az olyan nyugati alapértékek, mint a törvényesség, a szólás- és gyülekezési szabadság, tiszteletben tartása nélkül az ország káoszba és anarchiába süllyedhet – olvasható a nyilatkozatban.

A közlemény szerint a KMKSZ azokkal ért egyet, akik szerint hiba volt leállítani Ukrajna közeledését az EU felé. „Elítéljük a békés tüntetők ellen bevetett rendőri erőszakot, az utcai vandalizmust, úgy gondoljuk, hogy a továbbiakban mindkét félnek tartózkodnia kell az erőszaktól, és a törvényesség keretein belül kell maradniuk” – áll a KMKSZ nyilatkozatában.

Kitekintő / Maszol.ro / MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »