A baloldal kihátrál a Mexikóért Paktumból

Határozatlan időre kilép a legnagyobb baloldali párt a Mexikóért Paktumból (Pacto Por México), mivel nem ért egyet az energiaszektorra vonatkozó reformjavaslattal.

Jesús Zambrano pártelnök bejelentette pártja időleges kivonulását a Mexikóért Paktumból. A Demokratikus Forradalmi Párt (PRD)  elnöke döntését azzal indokolta, hogy „amit az Intézményes Forradalmi Párt (PRI), a Kormány és a Nemzeti Akció Pártja (PAN) az energiaügyi reformjavaslatban terveznek, sérti az ágazatot szabályozó rendelkezéseket” – írja az SDPnoticias.

Zambrano elmondta, hogy ezzel a kilépéssel nem ők azok, akik megszegik a megállapodást. „Akik felrobbantják és megtorpedózzák a Mexikóért Paktumot, megsértve annak alapelveit, azok a PRI és a PAN, nem pedig mi.” – nyilatkozta.

A pártelnök arra figyelmeztetett, hogy nem vesznek részt a mexikói nép becsapásában, ami a választási és politikai reform elfogadásával következne be, de sokkal kevésbé vesznek részt abban a rablásban, amit az energiaügyi reform által akarnak elkövetni a Kormány. Beszédében elmondta, hogy a Demokratikus Forradalmi Párt (PRD) 1,7 millió aláírást ad át a Képviselőháznak a napokban, amivel az energiaügyi reform tanulmányozását kérik. Az elkövetkezendő órákban pedig arról az akciótervről fognak tanácskozni, amit az elnöki kezdeményezés megakadályozására hoznak létre.

Balla Zsuzsa

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »