Elismerte bűnösségét az iszlamista honlap működtetője

Yousef Mohamid al-Khattab nem tagadta felelősségét a Revolution Muslim honlapjára felkerült szélsőséges tartalmú anyagok elhelyezését illetően, ugyanakkor visszautasította az ügyészség vádját, mely szerint mindezt erőszakos cselekményre való felszólítás céljából tette volna. A férfi akár öt évet is kaphat a jövő év elején, így a szervezetnek akár két alapítója is börtönben ülhet egy időben.

Elismerte bűnösségét az a New Jersey-i illetőségű férfi, akit az ügyészség azzal vádolt meg, hogy iszlamista honlapján terrorcselekményeket éltető, illetve több, fizikai erőszakra felhívó üzeneteket helyezett el – olvasható a The Washington Post oldalán. A 45 esztendős, amerikai-izraeli kettős állampolgár Yousef Mohamid al-Khattab ugyanakkor úgy védekezett, hogy pusztán meggondolatlanságból tette ki azokat az anyagokat, de egyáltalán nem állt szándékában bárkit is fizikai erőszakra felbujtani.

A vád ezzel szemben azt állítja, hogy igenis ez volt a célja, mivel a férfi Revolution Muslim nevű szervezetének honlapján azt írta többek között a 13 embert lemészároló katonai pszichiáterről, hogy egy megelőző csapásban sebesülést szenvedett úriemberről van szó. Egy brooklyni Chabád zsidó közösséggel kapcsolatban pedig azt írta az olvasóknak, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy megismertessék őket az iszlám tanításaival, vagy legalább hagyják ott annak üzenetét.

Khattab ügyében februárban születhet ítélet, viszont érdemes megjegyezni, hogy nem ő lesz a Revolution Muslim egyetlen tagja, aki rácsok mögé kerül. A szervezet társalapítója, Jesse C. Morton 11 és fél évet kapott tavaly, mert a South Park szerzői elleni támadásra buzdított szélsőségeseket, amiért az animációs sorozat egyik epizódjában medvejelmezben ábrázolták Mohamed prófétát.

Szentgróti Gábor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »