Híd: A Smer újra előhúzta a nacionalizmust

A tegnapi Nagyszombat megyei gusztustalan és helytelen nacionalista választási kampány után, ahol Robert Fico, a Smer-SD párt elnöke összefogásra szólította fel a szlovák polgárokat a magyarok ellen, Nyitra megyében is hasonló kampányolás jelent meg.

A párt erről szerdán sajtóközleményt juttatott el az Új Szó Online-hoz. Ott, ahol megjelenik a megye irányításának és az aktuális gazdasági és szociális gondok oldásának képtelensége, ott a Smer a nacionalizmus olcsó mankójára támaszkodik.  A Híd párt elítéli ezt a fajta megközelítést, és sajnálatát fejezi ki afölött, hogy a nacionalizmus négy év után ismét visszatért a szlovák politikai színterére.

Új Szó

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »