Oroszországtól függ a 2014-es költségvetés sorsa

Az Oroszországgal való árukereskedelem jövő évben várható csökkenése jelentős csapást jelent az ukrán gazdaság számára – jelentette ki Mikola Azarov ukrán miniszterelnök.

A miniszterelnök hozzátette, hogy a 2014-es költségvetés nem véletlenül függ majd az orosz kereskedelmi tárgyalásoktól – írja a Podrobnosti.ua internetes hírportál.

„Az Oroszországgal való kereskedelemben jelentkező zavarok jelentős veszteségeket okoznak a GDP és a költségvetés bevétele  szemszögéből. Nem véletlenül függ majd a 2014-es költségvetés attól, hogy hogyan találjuk meg a közös hangot Oroszországgal” – jelentette ki.

„Az első számú feladat az Oroszországgal való árukereskedelem mértékének és ütemének helyreállítása  jövő évtől” – tette hozzá a miniszterelnök.

Ezenkívül a miniszterelnöknek meggyőződése, hogy a FÁK tagországokkal való viszony rendezésében az országok közötti szabadkereskedelmi egyezmény megvalósítása döntő fontosságú lehet.

Mint ismeretes, a Miniszteri Kabinet jövőre 2,7 százalékos költségvetési hiány mellett 3 %-os GDP-növekedéssel és 8 %-os inflációval számol.

Kárpátinfo.net

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »