Saját vezetői kritizálják a jegybank politikáját

Tegnap az európai piacokat úgy húzták, mintha muszáj lett volna. Amerika is lekövette a trendet, de a zárásra elromlott valami. Kicsit pontosítva a dolgot Carl Icahn és a Fed két bankára is nyilatkozott. A neves befektető szerint jelentős esésre kell felkészülni, mivel a cégek árfolyam emelkedését sokkal inkább az alacsony hitelköltségek táplálják, mint az erős menedzsment.

William Dudley, New York-i Fed elnök – aki nem mellesleg az egyik fő szövetségese Janet Yellennek – bevallotta, hogy egyre bizakodóbb a növekedéssel kapcsolatban, de azért hozzátette, hogy ez csak egy előrejelzés és nem a valóság. A december 17-18-i kamatdöntő ülésen véleménye szerint előkerül a QE3 program csökkentésének megvitatása.

Charles Plosser, a Philadelphia-i Fed elnök ennél tovább merészkedett. Szerinte be kell fejezni a “kötvényvásárlási játékot”, mert rontja a testület hitelességét. Nem mellesleg 2014-re 3%-os növekedést és 6,2%-os munkanélküliségi rátát jósol.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »