Újabb amerikai ámokfutó

A fegyveres nyugodtan besétált a Los Angelesi Nemzetközi Repülőtérre (LAX), majd az egyik ellenőrzőpontnál elővette fegyverét és lövöldözni kezdett. Azonnal megölte a repterek biztonságáért felügyelő Transport Security Agency (TSA) egyik emberét, hét civil utast pedig megsebesített. A támadót a rendőrök tűzharcban elfogták, akit jelenleg kórházban ápolnak, a rendőrök pedig arra várnak, hogy kihallgatható állapotba kerüljön – írja a Huffington Post.

A gyanúsított, Paul Ciancia az információk szerint rendezett körülmények között élt, a középiskolában viszont magányosan töltötte az idejét. Tegnap reggel katonai ruhában, kezében egy papírszatyorral sétált be a repülőtérre és több forrás szerint is volt nála egy cetli, amin leírta, hogy TSA alkalmazottakat és disznókat akar gyilkolni.

Azóta már újra megnyitották a repülőtér néhány terminálját és a forgalom nagyon lassan elkezdett újra haladni. Los Angeles polgármestere, Eric Garcetti arra kéri az utasokat, hogy ha tehetik, inkább szervezzék át az utazásukat. A Los Angelesi Nemzetközi Repülőtér utasforgalom szempontjából a harmadik legnagyobb az Államokban, a tavalyi évben több mint 31 millió utas fordult itt meg.

Büki Dániel

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »