Zuckerberg az Álmodókat támogatja

A Facebook-alapító Mark Zuckerberg politikai lobbicsoportja, a FWD.us különleges hackathont (hackelési maratont) hirdetett meg – írja a Huffington Post. A november 20-án, a LinkedIn főhadiszállásán tartandó informatikai ötletversenyen az úgynevezett Álmodók (Dreamers) vehetnek részt: ők azok a fiatal, 12 és 35 év közötti illegális bevándorlók, akik gyerekként érkeztek az USA-ba, és a Dream Act törvényjavaslat elfogadtatása révén szeretnék elérni jogi státuszuk rendezését.

A 2013-ban alapított FWD.us az IT krémjét foglalja magába, olyan cégek alapítói, ügyvezető igazgatói támogatják, mint a Microsoft, a Dropbox, a Youtube, a LinkedIn, a Netflix, a Yahoo, a Google, az Instagram. A csoport célja, hogy az IT és a társadalmi reformok közelebb hozásával növeljék az USA versenyképességét a globális piacon. Hitvallásukban oktatási és bevándorlási ügyeket emelnek ki: a reáltudományok oktatásának kiterjesztését, a bevándorlási reformot, és a kutatás-fejlesztést szorgalmazzák, különös tekintettel a társadalmilag marginalizált, de tehetséges fiatalok továbbtanulására.

Az ennek jegyében rendezendő hackathon során a résztvevő tehetségek mentorok felügyeletével fognak a bevándorlók ügyét elősegítő alkalmazásokat tervezni, például olyanokat, amikkel kongresszusi képviselőknek üzenhetnek, vagy bevándorlók történeteit oszthatják meg.

A rendezvény egyben a politikai törvényhozás akadozását is bírálja. Az FWD.us elnöke, Joe Green reméli, hogy akciójukkal előremozdíthatják a bevándorlási reform ügyét.

Hegedüs Vera

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »