Közép-Európa legnagyobb droglaborját leplezték le

Valószínűleg Közép-Európa legnagyobb droglaboratóriumát leplezte le a szlovák Nemzeti Bűnügyi Ügynökség a zempléni Széles-tónál (Zemplínska Šírava).

A helyszínen a nyomok és bizonyítékok biztosítását, valamint a laboratórium likvidálását 25 órán át végezte 80 rendőr. Három kamionra volt szükség ahhoz, hogy el tudják szállítani a helyszínről az ott lévő kábítószer-mennyiséget, és a laboratóriumi felszerelést – tájékoztatott Michal Slivka, az Országos Rendőrkapitányság szóvivője. (FOTÓK)

„A Széles-tó nyaraló övezetében az egyik házban belső laboratóriumot hoztak létre marihuána előállítására. A rendőrség a kábítószer-kereskedelem folytatásának megakadályozása céljából drogellenes akciót hajtott végre” – jelentette ki a szóvivő. Elmondta, hogy lefoglaltak 500 gramm marihuánát, öt gépfegyvert, valamint a laboratórium berendezését, ventillátorokat, hősugárzókat és különleges világító berendezéseket, különböző vegyi anyagokat és műtrágyát.

A lefoglalt anyagokat és berendezéseket szakértői vizsgálat alá vetik, Slivka közölte, hogy ez idáig senkit nem gyanúsított meg a rendőrség.

Kitekintő / Parameter.sk

Friss hírek