Az amerikai védelmi miniszterhelyettes lemond posztjáról

Ashton Carter, amerikai védelmi miniszter helyettes lemondási kérelmét az amerikai kormányzat elfogadta. A védelmi miniszterhelyettes december 4-ig tölti be posztját, mely idő alatt a hivatal folyamatban lévő ügyeit átadja utódjának. A védelmi miniszter méltatta Carter munkáját.

Ashton Carter karrierje során hét védelmi minisztert szolgált ki. Munkája hozzájárult az amerikai védelempolitika fejlődéséhez. Diplomáciai érzékének köszönhetően hivatali ideje alatt sok problémás szituáció megoldásában nyújtott kimagasló teljesítményt.

Munkája különösen a jelenlegi ciklusban vált fontossá, amikor a kialakult kormányzati helyzet igényelte diplomáciai tudását. Feladatai között szerepelt a logisztikai ellátás koordinálása, valamint a kiber-terrorizmus elleni küzdelem kidolgozása is.

Chuck Hagel, amerikai védelmi miniszter briliáns stratégának nevezte helyettesét és hozzátette, hogy hiányolni fogja a munkáját.

Gregovszki Judit

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »