Nem vették észre a mobilozó utasok a lövöldözőt

San Francisco egyik elővárosi vonatjáratán az utasok annyira belefeledkeztek okostelefonjaikba, hogy nem vették észre, hogy lelőttek egy egyetemistát – számol be a Verge. A biztonsági kamera felvételein jól látható, hogy az elkövető több alkalommal is előhúzza fegyverét, majd hátbalövi az éppen leszállni készülő utast. A lövöldöző azóta elfogták.

„Egyértelműen látható a fegyver, az elkövető meg sem próbálta rejtegetni. Többen is állnak a közelében, de mindannyian annyira elmerültek a böngészésben és az sms-ezésben, hogy semmit sem láttak a környezetükből” – mondta a kerületi ügyész, George Gascón.

Gascón szerint a mobiltelefonok sok esetben segítik ugyan a bűncselekmények dokumentálását és azok feltárását, ezúttal sajnos a jelenlévők figyelmetlensége miatt mégis hozzájárultak a tragédiához. Az okostelefonok elterjedésével az elmúlt évek során egyébként megnégyszereződött a figyelmetlen gyalogosokkal történő, végül kórházi ellátást igénylő balesetek száma is.

Balázs Bálint

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »