Újabb adománygyűjtést tervez az ENSZ Kuvaitban

Ban Ki-Mun, az ENSZ főtitkára kedden megkereste az éppen amerikai látogatását töltő Szabah al-Ahmad al-Szabah kuvaiti emírt és megkérte, hogy rendezzék Kuvaitban a következő adománygyűjtő konferenciát, amelyet a szíriai menekültek megsegítésére tartanának.

Az első hasonló konferenciának szintén Kuvait adott otthont januárban, amikor is a résztvevő országok másfél milliárd dollárt ajánlottak fel a menekülteknek.

Az ENSZ még júniusban adott ki egy felhívást, amelynek értelmében 5,2 milliárd dollárnyi segélyt szeretnének összeszedni, amelyet élelmiszerre, tiszta ivóvízre, tanszerekre gyógyászati eszközökre és menekülttáborok építésére fordítanának. 

A szíriai polgárháború során eddig mintegy száztizenötezer ember vesztette életét, és 2,1 millióan kényszerültek elhagyni hazájukat. Ez a szám 2013 végére elérheti a három és fél millió főt.

Lorencsics Emese

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »