Fegyveresek támadták meg Oroszország tripoli nagykövetségét

Ismeretlen fegyveresek szerdán megtámadták Oroszország líbiai nagykövetségét – erősítette meg az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Alekszandr Lukasevics a Rosszija 24 állami hírtelevíziónak elmondta, hogy a Tripoliban lévő orosz diplomáciai képviseletnél lövések dördültek, és ismeretlenek megpróbáltak behatolni a képviselet területére.

„A legfrissebb, előzetes adatok szerint a támadásnak nincsenek áldozatai a líbiai orosz nagykövetség munkatársai között. A történtek részleteit még tisztázni kell” – közölte a külügyi szóvivő.

Az al-Arabija hírtelevízió is beszámolt arról, hogy az orosz diplomáciai képviselet közeléből robbanások és lövések hallatszottak. Az arab tévé további részleteket nem közölt.

A Rosszija 24 televízió felidézte, hogy tavaly február 5-én Moszkvának a szíriai válságban elfoglalt álláspontjával elégedetlen tiltakozók felmásztak a tripoli orosz nagykövetség tetejére és letépték az orosz nemzeti zászlót.

Az elmúlt bő egy évben más külföldi diplomáciai képviseletet is ért támadás Líbiában. Idén áprilisban Franciaország tripoli nagykövetsége ellen követtek el pokolgépes merényletet. A támadásban megsebesült a nagykövetség két francia őre és az épületben komoly károk keletkeztek.

A Bengáziban működő amerikai konzulátus épületét tavaly szeptember 1-jén érte fegyveres támadás, amelynek következtében életét vesztette az Egyesült Államok ott tartózkodó nagykövete, Chris Stevens és további három amerikai állampolgár.

MTI

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »