Egyre többet hallgat le minket a rendőrség

Összegezték a hatóságok a szlovákiai lehallgatásokra kiadott kérvényeket és engedélyeket. Úgy tűnik, hogy növekszik a lehallgatások száma az idei évben, jobbára a bíróság is rábólint a kérvényekre.

A 2013-as év első felében a bíróságok összesen 1153 kérvényt kaptak a rendőrségtől a lehallgatásra, s ebből 1089 alkalommal meg is adták az engedélyt a hatóságoknak. A rendőrség és a katonai hírszerzés volt a legaktívabb.

A rendőrök egyébként is élen járnak a lehallgatásokban, évente nagyjából 1500-1800 hasonló eset történik. A 2013-as év első felében 920 kérvényt adtak be a rendőrségről a bíróságra, ebből 56-ot utasítottak el. A katonai hírszerzés aktivitása ennél is jobban megugrott: míg a testület tavaly „csak” 38 lehallgatást foganatosított egész évben, most fél év alatt összejött 46 – egy elutasítás mellett. A számok abban a jelentésben szerepelnek, melyet a szerdai nap folyamán hagyott jóvá a parlament.

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »