Kiengedték az anti-iszlamista lelkészt

A World Trade Center elleni terrortámadás évfordulójára Koránokat készült elégetni.

Szabadlábra helyezték a lelkészt, aki a szeptember 11-ei támadások emlékére Koránokat akart égetni Florida államban – áll a Reuters oldalán.

A 61 éves Terry Jones-t és segédjét Marvin Wayne Sapp Jr.-t a floridai Gainesville városában állította elő a rendőrség veszélyes anyag nem megfelelő szállítása miatt. Jones-ékat a vád súlyossága miatt csak 2,500 dolláros óvadék ellenében engedték szabadon 3 nap után. Az elkövetők a furgonjuk mögött egy hatalmas barbeque sütőt, azaz „Füstölőt” vontattak, amiben 2 ezer kerozinnal átáztatott Koránt szállítottak. „2998 darab Korán elégetését terveztük, de nem sikerült ennyit beszereznünk” – nyilatkozta Jones, miután távozhatott a rendőrségről.

2010-ben Jones már fenyegetőzött, hogy elégeti a muszlimok szent könyvének egy példányát az ikertornyok emlékére. Válaszreakcióként a Közel-Keleten hatalmas tüntetések bontakoztak ki. Jones kifejtette, hogy iszlámellenes kampányával szeretné felhívni a vallásszabadság és alapvető emberi jogok közel-keleti helyzetére a figyelmet: „Remélhetőleg az embereket gondolkodásra késztetik tetteim.”

Ha az embereket nem is, de tette ügyvédjének fejtörést okozhat ártatlansága bizonyításában az október 15-ei tárgyaláson.

Varga-Tóth Tamás

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »