Az IMF szerint nem jó ötlet a pénznyomda

Fed eszközvásárlási programja felől is újabb hírek érkeztek. Christine Lagarde szerint nem tesz jót a feltörekvő országoknak a jelenlegi kommunikáció, és véleménye szerint konkrétumokkal kellene szolgálnia a testületnek. Esther L. George a Fed egyik elnöke szerint egyértelműen csökkenteni kellene a likviditást, méghozzá 70 milliárd dollárra.

Mindezek ellenére ma a legfontosabb eseménye a Kongresszusi tanácskozás lesz Szíriával kapcsolatban.Barack Obama-t komolyan izzasztja a helyzet, hiszen a választók nem igazán szeretnének újabb háborút. Valamiféle válaszcsapásra mégis csak szükség lenne, hogy megmutassa ki az úr a házban – Putyin biztosan jól szórakozik a műsoron.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »

Aggasztó az indiai járványgörbe

Indiát is elérték a koronavírus erősebb mutációi, ami a járványgörbe brutálisan meredek emelkedésével járt. Az 1,39 milliárd lakosú ázsiai országban az új azonosított esetek száma szinte napok alatt ugrott a napi 30-50 ezres tartományból 150 ezer fölé, egy hónapja pedig még csak napi 10-20 ezer közötti fertőzöttet regisztráltak.

Read More »