Biden: Nem kétséges Damaszkusz felelőssége a vegyi támadás ügyében

Nem kétséges hogy Bassár el-Aszad szíriai elnök rendszere a felelős a múlt heti vegyifegyver-támadás miatt, ezért a szíriai kormányt felelősségre kell vonni – jelentette ki kedden Joe Biden amerikai alelnök.

„Nem kétséges, hogy megsértettek egy alapvető nemzetközi normát” – hangsúlyozta Biden Houstonban, az Amerikai Légió veteránszervezet éves kongresszusán.

„Nem kétséges, hogy ártatlan férfiak, nők és gyerekek estek Szíriában vegyifegyver-támadás áldozatául. És nem kétséges az sem, hogy ki a felelős a vegyi fegyverek ezen szörnyű alkalmazásáért: a szíriai rezsim” – mondta.

A Damaszkusz közelében augusztus 21-én elkövetett állítólagos vegyi támadás következtében a szíriai ellenzék szerint mintegy 1300 ember vesztette életét. A szíriai kormány tagadta felelősségét.

Amerikai katonai forrásokra hivatkozó sajtóértesülések szerint Washington a közeli napokban rombolókról indított manőverező robotrepülőgépekkel készül megtorló csapást mérni Szíriára. Jay Carney fehér házi szóvivő kedden arról beszélt, hogy Barack Obama elnök még nem döntötte el, milyen választ kíván adni a sorozatos vegyi támadásokra. Chuck Hagel védelmi miniszter közölte, hogy az amerikai haderő készen áll a katonai akcióra.

MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »