Visszatért a jegybanki sztori

Csak egy napig nélkülöztük a Fed-elnököket érintő híreket. Mint ismeretes, Ben Bernanke jelenlegi elnök mandátuma jövő év januárjában lejár, a befektetők pedig árgus szemekkel figyelik a castingot: vajon Larry Summers vagy Janet Yellen veszi át a stafétát Bernanke-tól. Yellen a vén róka, aki a lazább monetáris politikahíve; míg Summers a minden lében két kanál, aki a magasabb kamatok mellett tenné le a voksát. A CNBC értesülése szerint Obama most Summersre szavazna, de még tart az egyeztetés és az “állásinterjú”, a piac ebből mérsékelt dollárerősödést olvasna ki.

A sztori jelentőségét csökkenti, hogy már hetek óta tart a válogatás és hogy a fókuszban a szeptember közepi Fed-ülés van, ahol érdemben dönthetnek a QE3 program sorsáról.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Csökkenő eredményről számolt be a Tesco

A Tesco adózás előtti eredménye a februárral véget ért 2020-2021-es pénzügyi évben, elsősorban a koronavírus-járvány okozta kiesések és többletköltségek miatt csökkent. Szerdai beszámolójában a cég közölte, hogy közép-európai részlege is megszenvedte a járvány hatásait.

Read More »