Ismét a büfékben dőlhet el a világ sorsa

Megint tollat ragadott a Fed házi újságírója, Jon Hilsenrath. Az apropót az adja, hogy tegnap kezdődött és szombaton zárul a Jackson Hole-i konferencia, ahol a világ legfontosabb jegybankárai gyűlnek össze évente. A mostani esemény fontosságát csökkenti, hogy se az amerikai jegybankelnök (Bernanke), se az EKB elnöke (Draghi) nem vesz részt az eseményen.

Bernanke egyébként most 25 éves hagyománnyal szakított, amire csak részben ad magyarázatot az, hogy jövő januárban lejár a mandátuma.

Hilsenrath beszámolója alapján úgy tűnik, hogy ismét a büfékben zajlanak a legfontosabb szakmai viták. A témát az szolgáltatja a jegybankároknak, hogy az ígéret vagy a cselekedetek funkcionálnak jobban a jegybanki politikában.

A Fed esetében a vásárlások eddig jól funkcionáltak, míg az öreg kontinensen az EKB több mint egy éve vígan él az OMT program meglebegtetésével, amelynek jogi keretei sem tisztázottak és még egyetlen eurócentet sem költöttek el belőle – mégis drasztikusan hozzájárult az eszközárak emelkedéséhez és a hangulat javulásához.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Csökkenő eredményről számolt be a Tesco

A Tesco adózás előtti eredménye a februárral véget ért 2020-2021-es pénzügyi évben, elsősorban a koronavírus-járvány okozta kiesések és többletköltségek miatt csökkent. Szerdai beszámolójában a cég közölte, hogy közép-európai részlege is megszenvedte a járvány hatásait.

Read More »