Új mobilszolgáltató lépne be a szlovák piacra

A leggazdagabb cseh vállalkozó, Petr Kellner a szlovákiai mobilpiac iránt érdeklődik. A portfóliójába tartozó PPF Mobile Services (PPFMS) megjelenne a piacon, mint negyedik szolgáltató.

A társaság a 4G-s technológiákat tartja vonzónak, s ezen a téren indítaná el szolgáltatásait Szlovákiában is – jelentette be a csoportosulás a hálózatok küszöbön álló frekvenciapályázata kapcsán.

A PPFMS nem csak a szlovák, de a cseh piac iránt is érdeklődik, s a 4G-s hálózatok küszöbön álló frekvenciaosztásába is beleszállt a licitálásával. Csehországban még márciusban hirdették ki a licitet, csakhogy az első pályázat eredményét a Cseh Telekommunikációs Hivatal megszüntette – a magas kínált árak miatt attól féltek, hogy a szolgáltatás ára magas lesz, az elterjedésének üteme pedig lassú.

A Szlovákiában készülő aukcióba a három létező telefonos szolgáltató, az Orange, a Telekom és az O2 mellett már új játékosok is bekapcsolódtak, a Towercom, a Satro és a Swan is érdeklődik a lehetőség iránt. Az árverést a 2013-as év folyamán tartják, s az új hálózat kiépítése 2014-en kezdődhet meg.

Kitekintő / Bumm.sk

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »