Gašparovič Horvátországban nyaral – ottani adófizetők pénzén is

A horvát sajtó értesülése szerint Gašparovič Brioniban, az állami tulajdonú Jadranka villában lakik, ahol a kereskedelmi árjegyzék szerint egy éjszaka 10 ezer kunába kerül, vagyis körülbelül 1350 euróba.

A szlovák köztársasági elnök évek óta ott nyaral, azóta, hogy a volt horvát államfő, Stipe Mesic megbízatási időszaka elkezdődött. A horvát elnöki hivatal tájékoztatása szerint Gašparovič Ivo Josipovič jelenlegi elnök vendége, aki Zágráb külpolitikai érdekeire tekintettel hívta meg szlovák kollégáját, és azért is, mert „Gašparovič horvát, ami hozzáadott érték”.

A www.tportal.hr hírportál információi szerint a szlovák elnök testőrséget is hozott magával, noha a villa védett. Gašparovič fizeti a szakácsot és az ételt, de a szobalányt már például nem. A Jadrankát a múltban Borisz Tadics szerb elnök is felkereste, s bár fizetni akart a szállásért, protokolláris okokból ez nem volt lehetséges. Borut Pahor szlovén államfő családostul járt a villában, állítólag saját költségére. Volt ott Michael D. Higgins ír és Heinz Fischer osztrák köztársasági elnök is, de jóval rövidebb időre, mint Gašparovič. A szlovák elnök első megválasztása, 2004 óta évről évre Horvátországban nyaral – közli az adriai ország médiája.

Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »