Összeházasodott az első azonos nemű pár Kolumbiában

Kolumbia történetében most először köttött házasságot azonos nemű pár. A szerencsés elsők egyébként melegjogi aktivisták. Carlos Hernando Rivera és Gonzalo Ruiz Giraldo szerdán kelt egybe Bogotában.

Áprilisban a kolumbiai Szenátus, pro és kontra tüntetések hosszú sora után végülis elutasította a melegházasságot. Bár 51-en szavaztak a jogegyenlősítés ellen és csak 17-en mellette, az ügy nem ért véget, csupán más szintre került. Az Alkotmánybíróság megállapította, hogy az állam köteles lehetőséget adni a melegeknek arra, hogy valamilyen módon hivatalossá tegyék a kapcsolatukat.

Kolumbia volt az első latin-amerikai ország, ahol elismerték az azonos nemű párok jogait. „Polgári házasságot kötöttünk, ugyanolyan jogaink vannak!” – mondta Rivera a bírói hivatalból kilépve.

Zilahy Orsolya

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »