Felgyújtották a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség irodáját

Felgyújtották szerda hajnalban Beregszászon a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség beregszászi járási és városi szervezeteinek irodáját, amelyet nemrég bezártak. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően az épületben nem keletkezett jelentősebb kár.

Az eset hajnali három és négy óra között történt. Betörték az épület utcára néző ablakát és éghető folyadékot locsoltak a helyiségbe, majd meggyújtották. A zajra felébredt az egyik szomszéd, aki az ablakon keresztül látta a lángokat és hívta a tűzoltókat.

Badó Zsolt beregszászi újságíró, aki a felgyújtott épület közelében lakik és ott volt a tűz oltásánál, telefonon az MTI-nek azt mondta: a tűzoltók nagyon hamar a helyszínre érkeztek és gyorsan megfékezték a lángokat. A rendőrség helyszínen vizsgálódó nyomozói szerint a jelek szándékos gyújtogatásra utalnak, de ezt csak a szakértői vizsgálat erősítheti majd meg – tette hozzá.

Bocskor László, a KMKSZ beregszászi városi szervezetének elnöke azt mondta, hogy a tűz eloltása után, három óra körül érkezett az iroda épületéhez, és bent egy téglát talált, amellyel vélhetően az ablakot és a redőnyt törték be. Az ablakkeret és a fából készült redőny szénné égett. Szerinte az eset nem tekinthető egyszerű garázdaságnak, mert a napokban használaton kívül helyezett iroda épületére  ki van tűzve a magyar és az ukrán zászló, a homlokzatára pedig kifeszítették a KMKSZ feltűnően nagy logóját.

Emlékeztetett, hogy korábban felgyújtották a vereckei honfoglalási emlékművet, nemrég pedig Petőfi Sándor beregszászi szobránál volt tűz.

Kitekintő / Maszol.ro / mti.hu

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »