Amerikai bojkott a téli olimpián?

Az Egyesült Államoknak meg kellene fontolnia, hogy bojkottálja a jövő évi oroszországi téli olimpiát, ha az Amerikában hazaárulással vádolt Snowden kedden benyújtott menedékkérelmét az oroszok pozitívan bírálják el – fogalmazott Lindsey Graham, dél-karolinai republikánus szenátor.

A politikus hozzátette, hogy ő a „lehető legegyértelműbb jelet” küldené, mert ha Oroszország menedékjogot ad Snowdennek, az az Egyesült Államok „arcul csapása” – idézi a politikust a Washington Times. Graham szenátor szerint Oroszország ellen szól az is, hogy kormányzata segíti az iráni atomprogramot és támogatja Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimjét. A politikus még párhuzamot is vont Putyin jövő évi szocsi, és Hitler 1936-os berlini olimpiája között.

Az olimpiai bojkott ötlete a hidegháborús időket idézi, amikor Afganisztán szovjet megszállása miatt Amerika vezetésével hatvanöt ország nem vett részt az 1980-as moszkvai nyári olimpiai játékokon, majd a Szovjetunió és szatellitállamai maradtak távol az 1984-es Los Angeles-i játékoktól. A végső döntést a részvételről az Amerikai Olimpia Bizottság hozza meg.

Szakáli Máté

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »