Késik a szíriai felkelők támogatása

Több mint egy hónapja késik az a katonai támogatás, amit az Obama-kormány a szíriai felkelők számára kívánt küldeni. Bár már szinte az összes felsőbb szintű vezető elfogadta és támogatja a konkrét, fegyverekkel való támogatást, a kongresszuson belüli viták miatt még mindig egy helyben toporognak.

„A kongresszus hónapok óta csak agresszívebb beavatkozást akar Szíriában, ezért meglepő, hogy amikor egy tényleges javaslat van előttük, pont ők azok, akik megnehezítik annak előrevitelét” – nyilatkozta a Washington Postnak egy, a neve elhallgatását kérő tisztviselő. Sokan a képviselők közül azon aggódnak, hogy a fegyverek olyan radikális iszlám szervezetek kezébe juthatnak, amelyek az al-Kaida titkos sejtjeként működhetnek, számolt be erről korábban a Huffington Post.

A kormány tervei szerint a fegyvereket a CIA egy titkos akció keretein belül juttatná el a felkelőknek. Habár törvények kötelezik Obamát arra, hogy beszámoljon terveiről mind a titkosszolgálatnak, mind a kongresszusnak, azoknak beleegyezése és anyagi támogatása nem szükséges a tervek véghezviteléhez.

Jay Carner, a Fehérház szóvivője nem nyilatkozott a kongresszusi vitával kapcsolatban: „Az elnök azt mondta, egyeztetni fogunk a kongresszussal – épp ezt tesszük” – mondta.

Büki Dániel

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »