Sarah Palin visszatérne a politikába

A korábbi alaszkai kormányzó és a Republikánus Párt 2008-as alelnökjelöltje a minap azt nyilatkozta, hogy fontolóra veszi az indulást Mark Begich, demokrata szenátor ellenében – írja a CNN.com. Palin jelenleg a FOX News csatorna kommentátoraként dolgozik, de már korábban is utalt arra, hogy esetleg ismét politikai szerepet vállalna.

„Mark Begich szenátort le kell váltani. Nem tette meg azt, amit megígért az alaszkaiaknak” – mondta el Palin egy rádióműsorban. Az egykori kormányzó hozzátette: azért döntött most a visszatérés mellett, mert az emberek kérték arra, hogy tegye meg. Abban is reménykedik, hogy fiatalok és „új energia” érkezik a politikába, mivel szerinte a „régi, öreg, politikuscsaládokból érkező” közéleti szereplők már elhasználódtak.

Sarah Palin ellentmondásos személyisége az amerikai politikának: nem csak a demokraták támadták, de számos esetben a Republikánus Párton belül sem értettek egyet vele. Az addig szinte teljesen ismeretlen alaszkai kormányzó akkor robbant be a köztudatba, amikor John McCain a 2008-as elnökválasztáson alelnökének jelölte. Palin kormányzói megbízatásáról 2009-ben mondott le.

Pintér Melinda

Friss hírek