Dennis Rodman, a Nobel-békedíjas?

A Chicago Bulls egykori sztárja úgy gondolja, mindenképpen ott lenne a helye a Nobel-békedíj jelöltjei között Kim Dzsong Unnal való találkozója miatt – írja a CNN.com. A „Féreg” akkor találkozott az észak-koreai vezetővel, amikor februárban a Harlem Globetrotters kosárlabdacsapattal az országban járt. Rodman szerint „örök barátok” lettek Kim Dzsong Unnal.

A kosárlabda-sztár az amerikai Sports Illustrated magazinnak elmondta, hogy a sport az, ami segíthet áthidalni a szakadékot az Egyesült Államok és a kommunista diktatúra között. Rodman egyfajta békítőnek tekinti magát, aki méltó arra, hogy elismerjék és a tisztelet jeléül Nobel-békedíjban részesítsék ugyanúgy, ahogy korábban például Nelson Mandelát, Teréz anyát, vagy Barack Obama amerikai elnököt.

„Csak annyit tudok, amennyit Kim elmondott nekem: hogy nem akar háborút Amerikával. Csak a kosárlabdáról akar beszélgetni Obamával” – mondta el a magazinnak Rodman. „Kérem, elnök úr, miért fáj egy egyszerű telefonhívás? Ez egy új kor. Gyerünk, Obama, nyújtsd a kezed Kimnek és legyél a barátja” – tette hozzá a sportoló. Rodman ottjártakor sikertelen kísérletet tett arra, hogy rávegye Kim Dzsong Unt: engedje szabadon Kenneth Bae koreai-amerikai misszoináriust, akit 15 év kényszermunkára ítéltek azért, mert „a kormány megdöntésére cselszövést készített elő”. Bae valójában csak éhező gyermekeket fényképezett.

„Az a küldetésem, hogy megtörjem a jeget az ellenséges országok között” – mondta Rodman, aki a következő hónapokban újabb utazást tervez Észak-Koreába, ahol „lazulni, kosárlabdázni” fog, valamint nyaralást tervez „Kimmel és a családjával”.

Pintér Melinda

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »