Bush nem kritizálja Obamát

Az egykori elnök, George W. Bush és felesége éppen Afrikában vannak, ahol egy rákklinika felújítási munkálataiban segédkeznek Zambiában. Bush ennek kapcsán adott interjút a CNN-nek, amelyben többek között Edward Snowdenről, Nelson Mandeláról és Barack Obama jelenlegi elnökről is elmondta véleményét.

Bush szerint Snowden nagy kárt okozott az Egyesült Államoknak biztonsági szempontból azzal, hogy nyilvánosságra hozott számos titkos információt. Mandeláról azonban elismerően nyilatkozott, annak ellenére, hogy a volt dél-afrikai elnök élesen kritizálta az iraki háború nyilvánosságát. Bush viszont nem neheztel rá emiatt, szerinte Mandela öröksége még sokáig fog tartani.

Bush azonban elzárkózott attól, hogy Obama teljesítményét bírálja. „Ez kemény munka. Sok dolga van, egy volt elnöknek pedig nem kell még nehezebbé tennie. Más elnökök más és más döntéseket hoznak” – nyilatkozott Bush. Elmondta továbbá, hogy úgy véli, az Obama-kormányzat kezelni tudja majd a Snowden által elindított lavinát.

Pintér Melinda

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »