Veszélyben a Wright fivérek sikere

Connecticut állam törvényalkotói a héten törvényben Wilbur és Orville Wright helyett egy helyi, eredetileg német bevándorlót ismertek el az első repülés érdemével – áll a CNN oldalán.

A történelem könyvek átírását jelentő felfedezésre a Smithsonian Múzeum repüléstörténeti történészei felháborodással reagáltak. Úgy vélik, hogy nincs igazi történelmi dokumentáció Whitehead tettéről, és mindent meg is tesznek ennek bebizonyítása érdekében.

A látszólag szőrszálhasogatásnak tűnő vita mögött azonban gazdasági érdekek húzódnak: Wilbur és Orville Wright-nak köszönheti az észak-karolinai Kitty Hawk városa, hogy idegenforgalmi célponttá vált az Államokon belül. „Ez feltenné Bridgeport-ot a térképre. Ezzel együtt megnőne a helyi idegenforgalom, és végre lehetne saját múzeumunk is”- fejtette ki a törvényjavaslat egyik fő támogatója, ifjabb Charles Clemons republikánus képviselő. Bárhogy is alakul a vita kimenetele, a megrekedt gazdasági helyzetben mindkét város foggal és körömmel fog ragaszkodni az aranytojást tojó tyúkhoz.

Varga-Tóth Tamás

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »