Befellegzett a koedukált óvodáknak?

Az újvidéki Radosno detinjstvo iskoláskor előtti intézmény azt fogja javasolni a városvezetésnek, hogy az óvodai oktatásban különítsék el egymástól a kisfiúkat és a kislányokat – írja a 021 portál.

Az intézmény igazgatója, Marko Grgurović azt mondta, reméli, támogatni fogják az iskoláskor előtti oktatás ilyen reformját.

„Ha minden körülményt megvizsgáltunk, javaslatunkat a városi közigazgatásnak is elő fogjuk terjeszteni, hogy kedvező elbírálás esetén mielőbb alkalmazzuk” – mondta Grgurović, aki nem volt hajlandó részleteket elárulni a javaslattal kapcsolatban.

A 021 értesülése szerint a Radosno detinjstvo vezetőségének orosz kollégáik látogatása után támadt az a „ragyogó” ötlete, hogy elkülönítse egymástól a fiúkat és a lányokat. A legmélyebb benyomást a vezetőségre az a Vladimit Bazarn professzor tette, aki kísérleti jelleggel kidolgozta a nemek szerint elkülönített oktatás modelljét.

Muškinja Heinrich Anikó tartományi ombudsmannak már nem tetszett ennyire az elképzelés. A 021-nek azt nyilatkozta, hogy „minden normális ember ellenzi az ilyesmit”, s hozzátette, a Radosno detinjstvo nem illetékes egyedül, mások véleményének a kikérése nélkül belebocsátkozni ilyen kísérletekbe.

„A gyermekek szocializálódása semmiképpen sem történhet meg egymástól nemek szerint elkülönítve, ez mindenki számára világos. A kisfiúknak és a kislányoknak meg kell ismerkedniük, enélkül a gyermek pszichikai fejlődése sem lehet teljes” – mondta az ombudsman.

Kitekintő / Vajdaság Ma

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »